Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

ismerd meg, és hamar megtanulod :)


Fogadóórát minden hónap első hetének hétfőjén 13 órától 14 óráig tartunk, melyre szeretettel várjuk a Tisztelt Szülőket!

2022. november 27-től is fellobannak majd a gyertyalángok  óvodánk adventi koszorúján!

A csengődi óvodások is nagyon várják már a mikulást!

2022-es évben Márton napja, 
azaz november 11-e péntekre esett

A 18 éves Szent Márton a legenda szerint, egyszer lováról leszállva odaadta palástját egy didergő koldusnak. Nem sokkal ezután megkeresztelkedett és misszionárius lett. A Loire menti Tours püspökévé választották. Szintén a legenda szerint Márton a ludak óljába bújt, hogy kitérjen püspökké választása elől, de a ludak gágogásukkal elárulták a szentet, így végül elvállalta a püspökséget. Időszámításunk után 397-ben november 11-én hunyt el. Halála után hamarosan szentté avatták.
Tiszteletére a mai napig sokféle megemlékezést tartanak november 11-én. A gyerekek például lampionos felvonulásokkal ünneplik Márton napját, ami egyben a tél kezdetét is jelenti.

És honnan jön a lampionos felvonulás?

Novemberben már hamar sötétedik, ezért régen -amikor még nem volt utcai világítás- az emberek fáklyával, vagy lámpással a kezükben mentek misére. Ezt elevenítjük meg minden Márton-napi lámpás felvonulás alkalmával.

Lampionok házilag

Többféle alapanyagból készíthetünk egyszerűen lampiont a kicsikkel közösen. Igazi mécses helyett használjunk LED mécses vagy rövid elemes LED égősort.

Mit hozhat a tél!

2022-es évben 2022.11.27-2022.12.24-g tart az adventi dőszak, 
melynek minden napjára egy-egy kedves, szívmelengető mesét ajánlunk:

a karácsonyi ünnepekre egy kis zeneajánló gyermekeink számára